Vi anlitar en redovisningsbyrå i Stockholm

Hej alla härliga följare!

Hoppas ni har en fin start på veckan. Känner ni också mer energi av att det börjar bli ljusare? Stockholm blir liksom så mycket mysigare i vårljuset, eller säg vilken plats som inte blir det förresten.

Idag tänkte jag att mitt inlägg ska handla om mina tankar kring att anlita en redovisningsbyrå för att få hjälp med sin företagsekonomi. Jag har tagit hjälpa av en ekonom med mitt företags lönehantering och redovisning. Jag fokuserar mycket hellre på personalfrågor och arbetsmiljö, till och med schemaläggning är mer min grej än vad ekonomisiffror är. Jag vill ju fortfarande ha bra koll, det är mitt ansvar men jag lämnar gärna bort den administrativa delen av ekonomin som jag kan lämna bort.

Den löpande bokföringen går bra att sköta men att bokslut och årsredovisning får gärna en redovisningsbyrå ha hand om. Och nu har jag även överlåtit en del av vår lönehantering till dem. Det gör att jag får mer tid över till annat och det är väldigt skönt. Det blir en utgift ytterligare att anlita en extern ekonom, men jag tror att det lönar sig i längden.

Jag har sett så många arbetsgivare och chefer som så ofta bara ser kortsiktigt istället för långsiktigt och även om det kanske för stunden sparar pengar så brukar det sluta med att det kostar mer. Vare sig det handlar om arbetsmiljö som gör att personal slutar och personalomsättning kostar pengar, även nerdragningar som gör att fler blir sjuka av stress vilket också kostar mer.

Jag har lärt mig så mycket av att titta på hur andra gör. Jag gör också misstag på vägen och är inte fullärd, det blir man nog aldrig. Men jag försöker att lära mig både av mina och andras misstag. Därför ser jag bland annat det här med att ta hjälpa av en redovisningsbyrå som en investering.

Ha nu en underbar dag så hörs vi snart igen!